karriere ledelse

Hvordan få jobb uten arbeidserfaring. Arbeid etter endt utdanning

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få jobb uten arbeidserfaring. Arbeid etter endt utdanning

Video: Bli medisinsk sekretær 2024, Juli

Video: Bli medisinsk sekretær 2024, Juli
Anonim

Hvordan få jobb uten arbeidserfaring? Dette spørsmålet stilles ikke bare av studenter etter endt utdanning, men også de som ikke har jobbet i sin spesialitet.

Deretter skal vi snakke om å få den ønskede jobben, selv om du ikke har jobbet før.

Kandidatkrav

At kadrene bestemmer alt, vet alle, og først og fremst arbeidsgivere. Disse menneskene prøver å velge de beste ansatte. Faktisk avhenger bedriftens suksess av dem og deres handlinger. Av denne grunn, når du ser en annonse om å finne en ansatt, er kravene til kandidaten svært alvorlige: høyere utdanning, kunnskap om det engelske språket og selvfølgelig arbeidserfaring. Men hvor får jeg det til? Ikke alle var heldige som jobbet i sin spesialitet, spesielt hvis en person nettopp er ferdig med å få en utdanning. Likevel kan leietaker like deg uten det. Les videre - hvordan.

Vi lager en CV

Dette dokumentet, som er obligatorisk når du leter etter en jobb, vil representere deg når du velger en ansatt til en bestemt stilling.

Fortsettelsen bør skrives riktig, spesielt hvis du er interessert i hvordan du kan få en jobb uten arbeidserfaring. Grunnleggende informasjon er ditt navn, adresse, sivilstand, utdanning (du må spesifisere spesialitet), statsborgerskap. Men i tillegg, i CVen må du nevne tilleggsferdighetene dine. Hvis du er interessert i å jobbe uten erfaring for studenter, må du huske å skrive ned alt du vet og vite hvordan du gjør. For eksempel eierskap til dataprogrammer. Samt tilstedeværelse av førerkort, en bil og muligheten til å bruke den i arbeid.

Språk og deres ferdigheter er veldig viktig. Hvis du kjenner språket på et tilstrekkelig nivå, men på grunn av manglende praksis, er flau for å indikere dette, så er det veldig forgjeves! Men å lyve, hvis du virkelig ikke eier det, er ikke verdt det.

Hva skal jeg skrive i “arbeidserfaring” -delen, hvis det ikke er noen?

Hvordan du får jobb uten arbeidserfaring er det som interesserer de fleste studenter som fullfører studiene. Dette spørsmålet kan ikke ignoreres i CVen. Vel, vi vil ikke gå rundt, men vil svare på det med verdighet.

Tross alt, har du sannsynligvis trent, så skriv om det. Hvis du har en positiv egenskap fra praksisstedet, kan du feste den til CVen. Dette vil tjene deg godt. Mange studenter tjener ekstra penger under trening, og som oftest ikke i spesialiteten oppnådd ved en høyere utdanningsinstitusjon: promotorer, bartendere, servitører. Vi anbefaler deg å indikere denne opplevelsen i din CV. Tross alt betyr det at du allerede er kjent med arbeidsdisiplin, du vet hvordan du skal kommunisere med klienter. Selv om slik aktivitet ikke er relatert til dette “seriøse” yrket, men det at du er interessert i å tjene allerede taler til din fordel.

Er det mulig å skrive at opplevelsen eksisterer hvis den ikke eksisterer?

Anta at du forstår at en leder uten arbeidserfaring vil interessere arbeidsgiveren mye mindre enn med erfaring. Anta at du har en venn i et selskap. Og hvis du oppgir kontaktene hans, vil han kunne bekrefte at du jobbet for ham og jobbet godt.

Så hvorfor ikke skrive at du har erfaring i dette selskapet i den spesialiteten du trenger? Faktisk kan dette teoretisk gjøres. Men selv de enkleste stillingene som en servitør eller en selger i en butikk gir litt ferdigheter og kunnskap, så hva om du for eksempel lyver at du var en salgssjef eller en regnskapsfører? Løgner vil bli avslørt din aller første arbeidsdag. Tro meg, det er bedre å innrømme at du ikke har noen erfaring, og å vise ditt ønske om å jobbe enn å ligge med tre bokser om dine evner, og så bli fanget i en løgn.

Ansikt til ansikt-intervju

Fortsettelsen vil fortelle mye om deg, men mye mer vil du fortelle om deg selv under intervjuet. Hvordan få jobb uten arbeidserfaring, gjennom et intervju? Legg merke til disse tipsene:

  1. Vær trygg, men ikke selvsikker. Et rolig smil, en fast stemme vil vise at du kan være bekymret, men i stand til å trekke deg sammen i en stressende situasjon, som er et intervju. Se direkte inn i øynene til intervjueren - mykt, ikke vanskelig.
  2. Svar på spørsmålene du blir stilt ærlig. Du skal ikke lyve, da et løpende blikk vil si dette bedre enn noen løgnedetektor.
  3. Kle deg for tilbakeholdenhet under intervjuet. Hvis du er en kvinne, er det bedre å ikke ha på seg sminke enn å lage en fengende "krigsmaling". Ikke bruk mye smykker.
  4. Hvis emnet for forskningen er arbeid etter endt utdanning, kan arbeidsgiver stille deg noen profilspørsmål for å undersøke kunnskap. For eksempel, hvis du studerte ved Fakultet for økonomi, kan du bli spurt om hva lønnsomhet, fortjeneste eller bruttonasjonalprodukt er. Hvis du sier "Jeg husker ikke" med et forvirret smil, vil dette selvfølgelig ikke være i din favør.

Se for deg at de ikke vet noe om deg. Klærne, utseende, oppførsel vil snakke mye mer enn ordene dine. En mann kledd med smak, men ikke lys, ærlig, direkte og selvsikker nok i seg selv og hans evner, vil skape et positivt inntrykk.

Hva gjør jeg hvis det er umulig å få ønsket stilling uten arbeidserfaring?

Det er beklagelig, men fortsatt er det en mulighet for at du ikke blir ansatt i ønsket stilling bare av den grunn at du ikke har erfaring. Ikke noe problem! Du kan få det samme selskapet, men i en helt annen stilling.

For eksempel er en assistent uten arbeidserfaring nødvendig nesten overalt. Samt assisterende sekretær, kontorsjef. Etter å ha fått slik erfaring som bedriftskultur, etter å ha blitt kjent med ledergruppen, kan du i løpet av et år eller to enkelt flytte til ønsket stilling, selvfølgelig. Bare ikke hold ønsket ditt i deg selv, rapporter om behovet for karrierefremmelse til sjefene.

Hvem kan ordnes etter endt utdanning?

Tror du at du bare kan jobbe etter å ha fått videregående eller høyere utdanning? Ikke nødvendig! Faktisk er arbeidet etter endt utdanning mangfoldig. Og du kan finne noe som ekstrainntekt eller hovedinntekt. Hva kan nyere studenter gjøre?

1. Selger eller salgsassistent. Du kan handle eller stimulere kjøp av kundevarer.

2. Deltakelse i kampanjer. Distribusjon av brosjyrer i butikker, smaksprøver og annet aktiverende salg av aksjer.

3. Kurér, matleveranseselskap.

4. Klistremerke med annonser og kunngjøringer.

Jobbe uten erfaring for kvinner

Noen jenter blir gravide mens de studerer på universitetet, og derfor, etter å ha fått vitnemål, går de umiddelbart i mammapermisjon. Når de bestemmer seg for å begynne å bygge en karriere, ser arbeidsgiveren derfor på den unge spesialisten med minst mistillit.

Men dette er ikke en grunn til å legge ned hendene og ikke engang prøve å finne et sted for deg selv! Få noen tips til hvordan du kan fylle ut en CV og få et intervju. Tenk også på om du vil jobbe i spesialiteten din, eller kanskje du er interessert i noe annet? En regnskapsfører og finansmann er mye kjedeligere enn for eksempel en konsulent i en butikk med dameklær eller kosmetikk. Slikt arbeid uten erfaring for kvinner passer noen ganger mer, bruker mindre nerver og gir like mye penger som for eksempel stillingen til en bankansatt. I tillegg er det alltid etterspørsel etter pedikyr- og manikyrmestere, frisører, sportsinstruktører. Etter at du har gått gradene fra ikke veldig dyre kurs, vil du motta et andre vitnemål, og du kan umiddelbart tjene penger.

En slik aktivitet er ikke veldig vanskelig, tvert imot, du kan tjene penger på en hyggelig måte for deg i et godt miljø, uten å utføre komplekse operasjoner.

Skift uten erfaring: hvor du kan få en jobb

Hvis du ikke bare vil motta penger for arbeid, men også leve for din egen glede, er skiftarbeid egnet for deg. Hva er det særegne ved en slik tidsplan? Du trenger ikke å være til stede på arbeidsplassen fem dager i uken i åtte timer. Du vil jobbe i henhold til en spesiell plan som er godkjent av ledelsen. For eksempel kan det være arbeid i henhold til ordningen en dag etter tre, en måned med arbeidskraft - en måned med hvile, og også et annet system.

Å se uten arbeidserfaring er ganske mulig for deg, hvis du ikke forakter fysisk arbeidskraft. Så for eksempel er det alltid etterspørsel etter forskjellige og hjelpearbeidere, flytteledere, sikkerhetsvakter, pakker. Hva gjør movers og sikkerhetsvakter, selvfølgelig. Men hva er ansvaret for hjelpearbeidere? Her trenger du utholdenhet og minst minimal fysisk form. Skiftarbeid er best betalt i Nord-Russland, men du kan bosette deg i hjembyen.

Og endelig

Hvis du ikke har arbeidserfaring ennå, betyr ikke det at du ikke kan få jobb. Du har flere alternativer:

  1. Forsøk å få et intervju for ønsket stilling, selv om kravene til kandidaten tilsier at arbeidserfaring er nødvendig. Hvis du gjør et gunstig inntrykk på arbeidsgiveren, vil de ikke nekte deg, og de vil lære deg alt i prosessen.
  2. Det hender at et gunstig inntrykk ikke er nok. Forsøk å skaffe deg en jobb i samme foretak der erfaring ikke er nødvendig. Etter å ha jobbet litt, vil du bli kjent med den interne rutinen og kulturen, bli kjent med ledelsen. Det er veldig sannsynlig at du etter en tid blir overført til ønsket stilling.
  3. Hvis du uten erfaring blir hardnakket ikke tatt med deg noe sted, bør du tenke på det, men vil du endre spesialiseringen din? Å jobbe som regnskapsfører eller bankmann er mye kjedeligere enn å råde butikkunder, gjennomføre kondisjonstrening og gjøre hår- eller negleforlengelser. Få en annen spesialitet og gå umiddelbart til virksomheten som vil gi deg penger.
  4. Hvis du ikke bare vil motta inntekt, men samtidig ha mye fritid, er det å jobbe på rotasjonsbasis egnet for deg. Dette betyr at arbeidsplanen ikke er tradisjonell, i form av en fem-dagers uke, men en annen, for eksempel en måneds arbeid - en måneds hvile. Penger kan være anstendige. Og for å få en jobb som pakker, altmuligmann eller sikkerhetsvakt, er det ikke nødvendig med erfaring.