rekruttering

Bakdør: liste. Jobber for menn uten arbeidserfaring

Innholdsfortegnelse:

Bakdør: liste. Jobber for menn uten arbeidserfaring

Video: ? Jobb hjemmefra jobber uten erfaring (Ingen erfaring 2020) 2024, Juli

Video: ? Jobb hjemmefra jobber uten erfaring (Ingen erfaring 2020) 2024, Juli
Anonim

Det er usannsynlig at noen selv og av egen fri vilje ville ha nektet offisiell ansettelse, og lovet ikke bare en garanti for rettidig betaling for tjenestene som tilbys arbeidsgiveren, men også viktige sosiale garantier. Likevel er "svart" arbeid en realitet som regjeringen forgjeves prøver å kjempe mot. Uoffisielt blir folk tvunget til å jobbe av forskjellige livsforhold. For en rekke innbyggere er dette en sjanse til å øke egeninntekten og ikke dele overskuddet deres med finanspolitietjenesten, men for noen er det den eneste måten å tjene penger i det minste på en eller annen måte. I artikkelen vår vil vi fortelle leserne hvordan den "svarte" jobben skiller seg fra den "grå", hva er fordelene og ulempene ved denne typen forhold mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, og også hva som truer ulovlig ansettelse.

Hva er det "svarte" og "grå" verket, forskjellen på begreper

Hvis arbeidsgiveren inviterer en person til å utføre visse aktiviteter, betaler han lønn for dette, men forholdet deres er ikke lovlig formalisert - dette er det "svarte" arbeidet. I dette tilfellet har ikke arbeidsgiver-arbeidstakerforholdet et juridisk uttrykk - en arbeidsavtale, kontrakt eller tilsvarende oppføring i arbeidsboka. Alle subtilitetene angående rettighetene og pliktene til begge deltakerne i slike forhold forhandles bare muntlig, og har derfor ingen bekreftelse. Det sier seg selv at arbeidsgiveren ikke gir bidrag til pensjonsforsikringsfondet og sosialforsikring for en slik arbeidstaker, og ikke betaler andre skatter.

Det er en annen form for forhold mellom arbeidsgiver og ansatte. Dette er den såkalte "grå" sysselsettingen. For eksempel, hvis en ansatt er registrert i en viss stilling, som regel med lavere lønn, men utfører oppgaver som krever mer kvalifikasjoner. En annen skyggeordning som er vanlig blant uærlige arbeidsgivere, er ansettelsen av en person ikke på heltid, men til en viss prosent av den (0,5 eller til og med 0,25). Dette kan gjøres hvis den ansatte jobber deltid, men vanligvis handler det ikke om reell reduksjon av timer, men om å spare på skatter.

Hvordan bli ulovlig

"Svart" arbeid er en risiko, både for arbeidsgiveren og for hans potensielle underordnede, og derfor er det ikke vanlig med arbeidsforhold i dette formatet å annonsere. Det er lettest å få en ulovlig stilling ved å møte, eller gjennom private rekrutteringsorganisasjoner, det er også forskjellige nettsteder med gratis stillingsannonser som er populære. Mange store byer har spesielle markeder for svarte arbeidere. Der leter de som regel etter de som er klare til å jobbe ulovlig. De fleste ledige stillinger som tilbys er fysisk arbeid, men i det siste har også mange representanter for mentalt arbeid - lærere, regnskapsførere, journalister, redaktører, programmerere - vært opptatt i det svarte. De fleste av alle de som jobber eksternt er faktisk illegale innvandrere, fordi de direkte forhandler med arbeidsgiveren uten å inngå noen kontrakter med dem, får godtgjørelse for tjenestene sine, men betaler ikke noe fradrag til ham til statskassen.

Svarte jobber for menn

Som praksis viser, er det lettere for menn å finne arbeid enn for kvinner. Dessuten observeres denne trenden både i det lovlige arbeidsmarkedet og i det "svarte". Et stort antall ledige stillinger uten registrering er en jobb for menn uten arbeidserfaring, men ofte er arbeidsgivere på jakt etter kvalifiserte ansatte, og ikke ønsker å signere en kontrakt med dem. Oftest er dette enten midlertidig ansettelse - fra flere timer til flere uker, eller sesongarbeid. Og i begge tilfeller trenger arbeidsgivere rett og slett ikke å bruke tid og penger på en arbeidsavtale, slike forhold er basert på tillit og "ærlig ord".

Hvilke ledige stillinger er mer vanlig enn andre på det illegale arbeidsmarkedet?

  • utbyggere (murere, fliser, gipsmaskiner, malere);
  • utstyr (installasjon av oppvarming, elektriske systemer, rørleggerarbeid);
  • hjelpearbeid (manuell graving av grøfter, elting og et løsningsbrett til mesteren);
  • movers og speditører;
  • sikkerhet;
  • rengjøring;
  • Jordbruk.

Du må forstå at arbeid for menn eksklusivt er lavtlønnet og ufaglært arbeid for menn. For å få en god posisjon, må du bevise tilstedeværelsen av visse ferdigheter og evner, og den enkleste måten å gjøre dette på er ved å bruke den tilsvarende oppføringen i arbeidsboka.

Ulovlige arbeidsalternativer for kvinner

Listen over "svarte" verk for jenter er veldig forskjellig fra hva menn tilbyr. Som regel består ulovlig aktivitet hos kvinner i å tilby forskjellige tjenester:

  • rengjøring, hjemmehjelp;
  • omsorg for barn eller eldre, syke mennesker;
  • matlaging;
  • Klær reparasjon;
  • læring;
  • handel.

I jordbruket er kvinner vanligvis også ansatt uten formell registrering, da dette er lavt dyktig arbeidskraft. Oftest blir de tilbudt sesongarbeid som forberedelse til såing, høsting, beite osv.

Fordelene ved å jobbe i svart

Ja, ulovlig ansettelse har også sine fordeler. For det første forholder de seg til det faktum at en person som jobber "svart" ikke trenger å betale skatt. For mange mennesker er dette en avgjørende faktor for å bestemme hvordan han bygger sine forhold til arbeidsgivere.

Også ulovlig får de vanligvis en jobb ikke for hovedjobben, men i form av tilleggsinntekter. Slik aktivitet vises ikke verken i selvangivelsen eller i andre dokumenter, og derfor fratar den foreløpig ikke en person visse privilegier, som arbeidsledighetsassistanse, et tilskudd til betaling av bolig og fellestjenester. Men på den annen side, hvis kontrollmyndighetene finner ut bedrageren, truer det ham med bøter og straffer.

Ulemper ved ulovlig ansettelse

Negativitet i det "svarte" arbeidet er mye mer enn positivt. Dessuten knytter disse ulempene seg til ulovlige arbeidsgivere og deres underordnede. Førstnevnte risikerer å få uærlige og uansvarlige ansatte som ikke bare ikke vil hjelpe virksomheten til å vokse, men også kan ødelegge ting betydelig. Eksperter har bevist at personer som ikke er formalisert, har mindre sannsynlighet for å ta initiativ, ofte forsømmer sine offisielle plikter.

Ulovlige selv risikerer ikke å få sitt ærlig opptjente godtgjørelse. Det er mange tilfeller hvor folk ble lurt og ikke betalte penger for arbeid, spesielt når det gjelder engangsjobber - å grave skyttergraver manuelt, andre bygg- eller reparasjonstjenester. Situasjoner med normal lønn er ikke mindre vanlige. Men selv om arbeideren klarer seg bra med dette og jobber "i mørket", fratar han seg slike viktige nødvendige sosiale garantier som bare sikres gjennom skattefradrag:

  • sykefravær og feriepenger;
  • motta fordeler i tilfelle tap av arbeid;
  • ansamling av ansiennitet;
  • pensjonssparing.

En person som aldri har jobbet offisielt, kan ikke stole på en normal tilværelse i fremtiden, fordi alt det staten vil tilby ham i sin alderdom er et minimalt godtgjørelse eller en magert pensjon.

Hva truer det grove arbeidet til leietakeren og hans underordnede?

Så langt, i Russland, ligger det eneste ansvaret for ulovlig ansettelse utelukkende hos arbeidsgiveren. Hvis tilsynsmyndighetene finner i en underordnelse en ansatt som han ikke betaler skatt for, har han en bot - fra 1,5 tusen rubler for enkeltentreprenører og fra 100 tusen rubler for LLC, dessuten kan gründeren være forpliktet til å innstille sin virksomhet i opptil tre måneder eller til og med satt i fengsel.

Lønnsarbeidere blir foreløpig ikke straffet for ulovlig arbeid, men tjenestemenn planlegger å innføre straff for dem. Så langt er slike regninger til vurdering, men antagelig snart kan de bli vedtatt.