karriere ledelse

Mediekjøper - Hvem er det? Profesjonelle funksjoner

Innholdsfortegnelse:

Mediekjøper - Hvem er det? Profesjonelle funksjoner
Anonim

Vellykkede reklamekampanjer bør målrette seg mot en spesifikk gruppe mennesker for å hjelpe en bedrift med å selge sitt produkt eller sin tjeneste effektivt. Bedrifter trenger en person som forsker innen media, det være seg trykk, radio, TV eller Internett, og forstår hvordan man best kan nå forbrukere av disse mediene. Derfor ansetter de en mediekjøper for å promotere forsknings- og forretningsaspekter ved reklame. Disse formidlene er med på å gjennomføre reklamekampanjer.

Yrke Beskrivelse Mediekjøper

For det meste er reklame- og markedsføringsaktiviteter avhengig av tilgjengeligheten av passende plattformer for å nå ønsket målgruppe. Trykking, radio, TV, film og Internett er kritiske medieplattformer som varer og tjenester annonseres og selges gjennom. Disse typer medier er grunnlaget for arbeidet til en mediekjøper, som bokstavelig talt oversatt til russisk, høres ut som en "kjøper av media". Slike spesialister skaffer seg reklameplass i media. De overvåker også media, evaluerer effektiviteten til visse plattformer og mediekanaler, og tar deretter viktige beslutninger om hvor reklamekampanjen vil fungere best, nå størstedelen av målgruppen og tiltrekke nye kjøpere av produktet eller tjenesten.

Mediekjøpere jobber vanligvis sammen med medieplanleggere for å implementere mediebaserte annonseringsstrategier for kundene. Mediekjøpere driver omfattende forskning og målkampanjedemografi. De samarbeider deretter med medieplanleggere for å utvikle mediekjøpsstrategier som vil oppnå ønsket dekningsnivå.

For å holde seg oppdatert, må mediekjøpere overvåke viktige resultatindikatorer for reklamekampanjer. For eksempel kan de evaluere data relatert til distribusjonen av visse mediekanaler. I tillegg kan de bruke webanalyseverktøy for å overvåke kampanjer på nettet.

Deres oppgave er å etablere forhold til mediesalgsbyråer og potensielle kunder. De analyserer suksessen til visse kampanjer og forhandler med salgsbyråer for annonserom for å gjøre betydelige justeringer og endringer.

Mediekjøpere bør også være økonomiske kunnskapsrike, da de vil bli betrodd et budsjett som bør brukes med omhu. De deltar på møter med klienter, gjennomfører presentasjoner og rapporterer om resultatene av utviklede kampanjer.

Lønns

De fleste mediekjøpere jobber for integrerte mediebyråer. Noen store selskaper eller organisasjoner med egne reklame- og markedsavdelinger søker imidlertid også å ansette dem på teamet sitt.

For nybegynnere innen kjøp av medier, som starter sin første jobb, varierer lønnsnivået fra 30 000 til 55 000 rubler per måned. Mer erfarne representanter for yrket kan tjene fra 100 000 til 200 000 rubler per måned.

Arbeidstid

Mediekjøpere jobber vanligvis på kontoret, siden en betydelig del av deres ansvar kan realiseres gjennom telefon og online kommunikasjon. Imidlertid kan det hende du må besøke store kunder og mediebyråer fra tid til annen.

Arbeidstiden er også ganske standard, med unntak av kampanjestartperioder der det er mulig å jobbe sent inn i fristen. I tillegg er en betydelig del av arbeidet til en mediekjøper knyttet til å etablere kontakter med kunder, forretningspartnere og andre bransjefolk etter en normal arbeidsdag.

Kvalifikasjoner som kreves

Grader, vitnemål eller andre faglige kvalifikasjoner relatert til media eller forretningsdisipliner er å foretrekke her, selv om kandidater fra andre felt også kan søke om en ledig stilling i media.

En grad eller fagkompetanse er ikke så viktig. Hvis søkeren har analytiske, organisatoriske og kommunikasjonsferdigheter, kan han absolutt lykkes i denne retningen.