sammendrag

Hvordan skal de fylte CVene se ut?

Hvordan skal de fylte CVene se ut?

Video: Essential Norwegian Words and Phrases to Sound Like a Native 2024, Juli

Video: Essential Norwegian Words and Phrases to Sound Like a Native 2024, Juli
Anonim

Du vet sikkert at i mange store selskaper, før du planlegger et intervju, ser arbeidsgiveren på de fylte CVene for åpne ledige stillinger sendt av søkere. Hvordan presentere informasjon om deg selv for den fremtidige lederen? Hva må du indikere i CVen?

Generelle utformingsregler

Det anbefales å skrive en CV i papirkopi. Ikke vær for lat til å formatere den også: lag overskrifter, punktlister. Men samtidig skal ikke teksten din være for fargerik. Én farge, helst en font - den viktigste informasjonen kan fremheves eller fremheves med fet skrift. Forsøk å gi informasjon i separate ferdige blokker med lite eller middels volum. Du kan se på et utvalg av en fylt CV for en jobb før du begynner å skrive. Husk at du må dele opp all informasjonen om deg selv i flere seksjoner. Samtidig bør ikke CVen være for omfangsrik - mindre tekst, mer mening. Det er uønsket å skrive mer enn to sider med utskrevet tekst i mellomstort trykk, og det er best å passe inn i ett eller et og et halvt ark, selvfølgelig, hvis erfaringene tillater det.

Hoveddelen av den personlige saken

Alle fylte CVer for arbeid begynner tradisjonelt med generell informasjon om søkeren. Angi ditt fulle navn og alder. I dette tilfellet må du ikke skrive hele fødselsdatoen. Begrens deg til ett siffer, dvs. angi hvor gammel du er nå. Angi deretter kontaktene. Jo mer, jo bedre - en telefon (en eller flere) og tid for samtaler, en e-postadresse eller til og med en lenke til ditt eget nettsted. Dernest er det vanlig å legge ut et avsnitt om utdanning. Hvis du gikk på en vanlig allmennskole, er dette valgfritt. Men du skal ikke være stille om et prestisjetunge høyskole eller lyceum. Deretter fyller du ut informasjon om høyere utdanning.

Og nå er det mest interessante - hvis du noen gang har deltatt på noen form for avanserte kurs, må du huske å skrive om dem også. Men husk at fylt CV for arbeid kun skal inneholde informasjon som vil være nyttig for din potensielle arbeidsgiver. Hvis du vil bli økonom, er det med andre ord ikke nødvendig å snakke om å delta på et tre måneders håndarbeidskurs i et spørreskjema.

Ikke glem opplevelsen …

Hvis du ikke vet hvordan du skal fylle ut en CV, vil en prøve hjelpe deg. Noen selskaper legger til og med eksempler på jobbsøkerprofiler på sine offisielle nettsteder. Etter blokka om utdanning, må du skrive om opplevelsen din. Liste over alle tidligere jobber i kronologisk rekkefølge. Det er lurt å starte helt fra siste plass, men du kan, og omvendt, beskrive karrieren din helt fra begynnelsen. Hvis du har en kort erfaring, kan du indikere et par forslag for hver organisasjon om deres ansvarsoppgaver og årsakene til oppsigelse. Ikke glem at fylt CV for arbeid kan inkludere tillegg om personlige egenskaper og ferdigheter. Her kan du indikere tilstedeværelsen av et kjøretøy eller kunnskap om dataprogrammer i tilfelle disse ferdighetene vil hjelpe deg i arbeidet ditt.