karriere ledelse

Face miner: stillingsbeskrivelse og utdanning

Innholdsfortegnelse:

Face miner: stillingsbeskrivelse og utdanning
Anonim

En spesialist som driver med utvinning av underjordiske mineraler i en gruve kalles en gruvearbeider. Han kalles vanligvis en "gruvearbeider", selv om dette ordet forener alle gruvearbeidere som jobber i de underjordiske dypet.

Store gruveyrker

Gruvearbeider er ikke navnet på et yrke. Med dette ordet, som nevnt over, kaller de alle ansatte i gruven. Det er mange yrker innen dette området industriell produksjon, og hver avgjør spesifikasjonene for en bestemt jobb.

De vanligste er:

  • Gruvearbeider (GRAZ) - er direkte involvert i utvinning av kull og andre underjordiske mineraler. Hans ansvar inkluderer vedlikehold og reparasjon av kullgruvedrift. Det styrker taket, fjellkjeder som ligger i hvelvet for å forhindre sammenbrudd, etc.
  • Gruvearbeideren er en spesialist som er i forkant av gruvearbeidet. Representanter for dette yrket oppretter tunneler (gruver) i gruvene, som er designet for å transportere kull, levere frisk luft og sikre tilnærming fra spesialister fra andre gruveyrker.
  • Underjordisk gruvearbeider (hydraulisk brudd). Denne ansatte utfører hjelpearbeid i gruven. Tilbyr lasting og lossing av materialer, reparasjon og installasjon av mekanismer, rengjøring av territoriet.
  • Underground Engineer (MPU) er en spesialist som administrerer en rekke mekanismer.

  • En elektriker er en gruvespesialist som utfører reparasjoner og vedlikehold av mekaniske og elektriske deler av utstyr, deres ansvar er å sikre problemfri drift av disse enhetene.
  • Landmåleren er en kompilator av planer for underjordisk arbeid, han bestemmer retningen for underjordisk arbeid.

Innholdet i yrket GROUZ, opplæring

Dette yrket regnes som det mest ærefulle av de to viktigste, sammen med en driller. Det kan fås direkte i gruven, underjordisk. Yrket tilhører de spesialitetene som ferdigheter ikke krever spesialundervisning for.

I praksis får GROZE alle finesser under yrket under tilsyn av mer erfarne gruvearbeidere (mentorer). For å øke nivået, leder kvalifikasjoner, med det formål å omskolere, styringen av gruvearbeidet, innenfor rammen av de eksisterende forskriftsdokumenter, opplæringen av gruveområdet til spesialiserte kurs. Eller i utdanningsinstitusjoner der de underviser i gruvedisipliner.

Har en gruvearbeider ansikts utladning i 6 trinn.

Etter mottak av videregående yrkes- og videregående utdanning, gis det deretter muligheter til å besette ledelses- og lederstillinger.

Personlige egenskaper ved yrket GROUZ

En ansiktsminearbeider er et farlig yrke, så det å ha personlighetstrekk som definerer mot er et pluss. De skal imidlertid ikke være hensynsløse, men være balanserte. Å forstå risikoen som er involvert når du jobber under jorden, er den viktigste kvaliteten som må være til stede i gruvedriftens natur.

Gruvearbeideren i dette yrket (BAT) må ha utmerket minne, ha godt syn, være vedvarende, kunne ta beslutninger raskt og ikke gå seg vill i tilfelle nødssituasjoner. Det er bra å navigere og være i stand til å velge den optimale atferdstaktikken i nødsituasjoner.

En underjordisk gruvearbeider må kunne konsentrere seg under monotont og rutinemessig arbeid. Ha en ferdighet som tålmodighet. Dette arbeidet krever en tilstrekkelig høy fysisk utholdenhet, psykologisk forberedelse, noe som er ekstremt nødvendig under de vanskelige forholdene til mine ansikt (produksjon).

Den spesielle rollen stormens helsetilstand har

På grunn av den konstante tilstedeværelsen av gruve ansiktet i vanskelige, og noen ganger under ekstreme forhold. han trenger å overvåke helsen sin, ikke skyte unna medisinsk undersøkelse. Tilstedeværelse (tilegnelse) av sykdommer i indre organer, lunger, hjerte, ledd, kan bli alvorlige kontraindikasjoner for videre arbeid under jorden.

Personer som har avslørt nervesykdommer, fobier, nevroser er ikke egnet til å jobbe som gruvearbeider på et slakteri.

privilegier

På grunn av det faktum at GROZD-yrket anses som farlig, kan disse gruvearbeiderne stole på kompensasjon for betaling av merkostnader for sykdommer, skader og erverv av yrkessykdommer. Samtidig er arbeidsgiveren i henhold til gjeldende lovgivningsdokumenter forpliktet til å sikre utgiftene deres til medisinsk, profesjonell og sosial rehabilitering.

De positive og negative sidene ved tordenværfaget

Forholdene som gruvearbeideren arbeider i er veldig vanskelige. Hans arbeid foregår på betydelig dybde, ofte ved høye temperaturer, noen ganger med mangel på frisk luft.

De positive aspektene ved yrket GROUZ inkluderer: tilgjengeligheten av fordeler; retten til førtidspensjon; karrieremuligheter; høy inntjening.

De negative sidene ved yrket inkluderer: skadelige, komplekse og farlige arbeidsforhold; betydelig risiko for industrielle skader eller sykdommer; fysisk hardt arbeid; tilstedeværelsen av faktorer som har en alvorlig psykologisk effekt på gruvearbeidets bevissthet.

Hovedansvar

En typisk stillingsbeskrivelse for et gruve ansikt inkluderer følgende oppgaver:

  • kontroll av selvgående boremaskiner, vogner, ved hjelp av hvilke han utfører boring av brønner og hull;
  • inspeksjon av ansiktet, gjennomføring av arbeid for å bringe det i en trygg tilstand, forberedelse av nettsteder for arbeid;

  • lasteoperasjoner av utvunnet bergmasse, rengjøring av produksjonsområdet;
  • arbeid med bygging av et permanent og midlertidig tak som en del av bestemmelsene i passfestene, installasjon av stativer, legging av gulv i ansiktet;
  • gi assistanse til sjåfører i arbeid med gruvedrift;
  • kontroll av levering, lastemaskiner, hydrauliske skjermer, enheter utstyrt med elektriske og pneumatiske stasjoner, dieselmekanismer;

  • arbeide med mekanismer som tvinger vann inn i lagene, samt hydraulisk systemkontroll når du beveger foringsseksjonene, transportøren;
  • levering av installasjons- og demonteringsarbeider, installasjon av utstyr i gruvearbeider og -flater, i områder i tilknytning til behandlingsflater (blokker, lavas, innfallsvinkler);
  • implementering av installasjonsarbeid for å lage fleksible tak, installere støttebjelkene på nytt, sikre driften av smalfangst-skurtreskere;
  • sikre lengden på transportbåndene i arbeidet;
  • sikre levering av festemidler, utstyr fra drift til ansiktet, lagring, tilbakeføring til drift;
  • laste- og losseoperasjoner av utstyr og gruvearbeider ved arbeidsflatene;
  • levering av utstyr med drivstoff og smøremidler, smøring av enheter og mekanismer;
  • jobbe med å kjøre nisjer.

Uværet kreves også for å kjenne rutene, valgdeltakelsen, signalene, plasseringen av gruvefunksjonene. Han må være kjent med sikkerhetstiltak og de foreskrevne retningslinjene for bevegelse i gruven.

Utfører en gruvearbeider av dette yrket og overvåker ytelsen til de tilsvarende måleinstrumenter.

De viktigste bestemmelsene i instruksjonene for beskyttelse av arbeidskraft i arbeidssiktet

Fra de generelle bestemmelsene i instruksjonene for arbeidsbeskyttelse, innebærer GROZD at det kan være en person som har fylt 18 år. For arbeidere i dette yrket etableres periodiske og foreløpige medisinske undersøkelser, hvor egnetheten for arbeid i gruven er fastsatt på grunnlag av bestemmelsene fra Russlands føderasjonsdepartement. I dette tilfellet er røntgen av brystet obligatorisk.

En ansiktsminearbeider kan være en person som har gjennomgått den nødvendige profesjonelle opplæringen, samt passende sikkerhetstrening med eksamener.

Innenfor rammen av sitt yrke er GROZ forpliktet til å oppfylle de foreskrevne kravene til arbeidssikkerhet og industriell sikkerhet, som er gitt av en obligatorisk arbeidskontrakt. Han må strengt overholde reglene i gruvens interne arbeidsplan.

Gruvearbeideren må kunne bruke passende sertifisert personlig verneutstyr som leveres gratis av arbeidsgiveren. For å ha en individuell selvredningsmann, en oppladbar lampe. Ta med deg en påklepose, kjenn stedene hvor stasjonære førstehjelpsutstyr og bårer er plassert.

I samsvar med bestemmelsene i arbeidsbeskyttelsesinstrukser, er en underjordisk gruvearbeider på et slakteri, etter oppdagelse av situasjoner som kan true menneskers liv og helse, samt en etablert ulykke, forverring av hans helsetilstand, pliktig til umiddelbart å varsle sjefen eller toppsjefen.