karriere ledelse

Prosjektleder Jobbeskrivelse: Eksempel

Innholdsfortegnelse:

Prosjektleder Jobbeskrivelse: Eksempel

Video: Video 267 Bergenstesten muntlig beskrive bilder og diskutere påstand 2024, Juli

Video: Video 267 Bergenstesten muntlig beskrive bilder og diskutere påstand 2024, Juli
Anonim

Hovedansvaret til en ansatt som er akseptert som prosjektleder er ansvaret for alle faser av prosjektgjennomføringen og det endelige resultatet. Han er ansvarlig for at arbeidet blir fullført på en riktig måte, i samsvar med alle krav, ikke overskrider det tildelte budsjettet. Denne stillingen er ekstremt ansvarlig, og innebærer en god karrierevekst. En eksempeljobbbeskrivelse av en byggeprosjektleder bør inneholde generelle bestemmelser, funksjoner, ansvar og rettigheter til den ansatte.

Generelle bestemmelser

For å få stillingen som prosjektleder, må du først få en høyere profesjonsutdanning og jobbe i ditt felt i minst tre år. Bare daglig leder for organisasjonen der han jobber, kan utnevne eller fjerne en ansatt fra stillingen.

I følge stillingsbeskrivelsen til prosjektlederen er den ansatte som innehar denne stillingen direkte underordnet generaldirektøren. Under hans fravær utføres hans oppgaver av en utpekt person som påtar seg ikke bare prosjektlederens ansvar, men også hans ansvar.

Hva skal jeg vite?

Stillingsbeskrivelsen til prosjektlederen forutsetter at han skal ha visse ferdigheter, inkludert å vite og forstå hvilke metoder som brukes for å styre personell og prosjekter. I tillegg må han forstå hvordan man fra et psykologisk synspunkt skal bygge kundeforhold.

Spesialisten skal studere alt reguleringsmateriell og veiledningsmateriell, samt alle metodene som algoritmer og programmer for prosjektledelse utvikles. Det er flott å vite hvordan man bruker datautstyret som er nødvendig for databehandling. Hans kunnskap bør omfatte de grunnleggende prinsippene for strukturell type programmering og typer programvare.

Stillingsbeskrivelsen til prosjektlederen innebærer også at han kjenner til reglene for teknisk drift av elektroniske datamaskiner, dens egenskaper, designfunksjoner, hva den er beregnet på og i hvilke modi den er i stand til å fungere. Hans kunnskap bør omfatte teknologi som automatisk behandler og koder for data, formaliserte programvarespråk, samt standarder for datasystemer, koder og chiffer.

Han må vite hvordan teknisk dokumentasjon blir dannet og utført, kjenne til det grunnleggende i økonomien, hvordan organisering av produksjonen, arbeidsaktiviteten til foretaket og styring av ressurser foregår. Stadig interessert i internasjonale og nasjonale beste praksis innen dataprogrammering og bruk. Og kjenner også til organisasjonsreglene der den jobber, dens regler og forskrifter.

Hva skal kunne?

Stillingsbeskrivelsen til prosjektlederen i byggeorganisasjonen innebærer at spesialisten må ha visse ferdigheter. Han skal kunne velge et team av fagpersoner for prosjektet, planlegge arbeidet med det, være i stand til å fordele ansvaret på riktig måte blant de ansatte, tydelig og riktig formulere oppgavene og målene for prosjektet, og være moderator på generalforsamlingen.

Han må også ved å bruke kunnskap om arbeidslovgivning eliminere konflikter mellom ansatte, delegere sine krefter og oppgaver, og også utøve full kontroll over dem. Han skal kunne beregne kostnadene som er nødvendige for å fullføre anlegget, søke etter løsninger for å løse problemer, gjennomføre alle nødvendige analytiske beregninger, inkludert beregning av risiko.

I tillegg, i følge stillingsbeskrivelsen til prosjektlederen i byggingen, må han kunne bygge en strukturell plan for prosjektet, danne charter og administrere det. Han skal kunne gjennomføre utviklingen av arbeidsplaner, forhandle med utførere og prosjektledere, sette seg mål og mål. Gjennomfør ledelsesaktiviteter med ansatte, informasjon og kvalitet, og så videre.

Job ansvar

Prosjektlederens ansvar inkluderer ledelse over ingeniører, programmerere og andre ansatte som er nødvendige for å fullføre oppgavene. Han gir oppdrag, kontrollerer tiden og kvaliteten på gjennomføringen deres, samler møter med prosjektansatte. Stillingsbeskrivelsen til prosjektlederen i konstruksjon innebærer at han sammen med hele teamet må velge et programmeringsspråk som beskrivelsen av prosjektdataene vil bli utført i fremtiden med.

Han er involvert i utvikling og konstruksjon av arbeidsplaner. Hans ansvar inkluderer operativ og strategisk planlegging knyttet til implementeringen av anlegget. Han må sjekke om anlegget er klart til drift, oppbevare all prosjektdokumentasjon. Han må delta i styringen av økonomiske ressurser som er avsatt til opprettelse og gjennomføring av prosjektet. Han lager og modifiserer presentasjoner om prosjekter og seg selv.

rettigheter

Eksempeljobbbeskrivelsen til prosjektlederen inneholder rettighetene som en ansatt har i denne stillingen, nemlig:

  • Gjøre kjent med beslutningene fra toppledelsen i organisasjonen, som vedrører dens kompetanse og arbeid;
  • Innlevering for behandling av forslag som vil bidra til å forbedre betingelsene for hans arbeid eller gjennomføringen av prosjektet som helhet;
  • Hvis han la merke til mangler eller feil i arbeidet under utførelsen av sine direkte oppgaver, har han rett til å varsle ledelsen om dem og foreslå metoder for å rette opp situasjonen;
  • Be om alle dokumenter som er nødvendige for at han skal arbeide og utføre kvaliteten, både uavhengig og med hjelp av sin nærmeste overordnede;
  • Han kan tiltrekke seg ansatte i selskapet som tjenestegjør i andre avdelinger til å utføre oppgaver relatert til hans arbeidsaktivitet, hvis dette er nødvendig for en kvalitet og rettidig fullføring av prosjektet;
  • Krev ledelsen om nødvendig hjelp til å utføre jobben.

Et ansvar

Stillingsbeskrivelsen til prosjektlederen forutsetter at han er ansvarlig for feil ytelse eller fullstendig unnlatelse av å oppfylle sine direkte oppgaver. Alle av dem er angitt i stillingsbeskrivelsen og er i samsvar med gjeldende lovgivning i landet.

Han er ansvarlig for brudd på arbeids-, administrasjons- og strafferett som han begår i løpet av utførelsen av arbeidet sitt. Og også for vesentlig skade forårsaket selskapet. Prosjektlederen er også ansvarlig for arbeidet med sine underordnede, og sløser med budsjettet som er avsatt til prosjektet og for å overholde tidsfrister og kvalitet på det forberedte prosjektet.

Arbeidsforhold

Stillingsbeskrivelsen til prosjektlederen antyder at det må skapes anstendige arbeidsforhold for den ansatte. Arbeidsplanen og andre nyanser skal være tydelig etablert og regulert i arbeidsplanen til selskapet. Hvis behovet oppstår, må selskapet stille alle nødvendige forhold for at arbeidstakeren kan gjennomføre forretningsreiser, inkludert lokale.

Til slutt

En av de viktigste stillingene i selskaper som er involvert i utvikling er sjefen for byggeprosjekter. Stillingsbeskrivelsen til denne spesialisten kan variere avhengig av retningen til selskapet og omfanget av dets aktiviteter. Også ansvar og funksjoner kan endres i forbindelse med hva slags oppgaver ledelsen tildeler denne ansatte. I alle fall bør alle punkter i instruksjonen utarbeides i samsvar med alle regler, normer og prosedyrer gitt i gjeldende lovgivning i landet. I tillegg er det veldig viktig at ansattes ansvar er skrevet i stillingsbeskrivelsen, fordi denne stillingen tilhører den ledende og det kan være mange nyanser når det gjelder styring av økonomi, menneskelige ressurser og andre selskapets evner for rettidig og gjennomføring av høy kvalitet.