karriere ledelse

Skredderen er en mann i det kreative yrket

Innholdsfortegnelse:

Skredderen er en mann i det kreative yrket

Video: #AskGaryVee Episode 89: Jack & Suzy Welch Talk About Efficiency, Creativity, & Failure 2024, Kan

Video: #AskGaryVee Episode 89: Jack & Suzy Welch Talk About Efficiency, Creativity, & Failure 2024, Kan
Anonim

Det er ingen hemmelighet at drakten sitter på figuren hvis den er intelligent skreddersydd og pent sydd. Mange foretrekker å skreddersy i en atelier. Med alle de forskjellige ferdige tingene, vil du alltid ha noe spesielt og samtidig billig. Mange mennesker har for eksempel en ikke-standard figur, men for å sy klær i en atelier er dette ikke et problem. Det hender at buksene som er kjøpt i en motebutikk er litt lengre enn vi ønsker. Og noen ganger kommer et veldig vakkert stoff over, og derfor vil jeg sy noe av det. I hvert anerkjente atelier blir klienten tjent med ekte mestere i deres håndverk: designer, kutter og syerske. En skredder er en dyktig arbeider, han kan erstatte både kutteren og syersken.

Hva er skredderens unike

Skredderen er den som kutter stoffet og kobler detaljene til en ferdig modell. Han er i stand til å utføre alle operasjoner, inkludert behandling av sømmer. Designeren i dette tilfellet bare angir stilen og forklarer hva det endelige resultatet skal være. Mesteren ser hvordan produktet sitter på klienten under montering. Hvis du for eksempel et sted du trenger å overføre knep eller legge til detaljer i mål, så vet han nøyaktig hvordan han gjør dette. I mange studioer er ikke designeren tilgjengelig. Da avgjøres alt av skredderen.

Hvor mange skreddersyr spesialiseringer

En skredder er et yrke med flere fordypninger. For eksempel å sy lær eller pels, yttertøy eller lette klær, hatter eller arbeidsuniform. Avhengig av den en gang valgte spesialiseringen, polerer skredderen sine ferdigheter. Noen mestere kombinerer flere fordypninger hvis de virkelig elsker jobben sin. Som enhver yrke, er skreddersømets håndverk mer vellykket, jo mer krefter og tidsbruk.

Kvaliteter som kreves for arbeid

Hovedkvaliteten som en skredder skal skilles med er utholdenhet. Tross alt blir ikke mesteren født umiddelbart. Det kommer bare gjennom hardt arbeid. I tillegg må representanten for dette yrket ha en kunstnerisk smak for å kunne gi skjønnhet til mennesker. Romlig fantasi vil hjelpe mesteren å forestille seg modellen slik den vil glede klienten. Bevegelsene til skredderens hender har blitt praktisert i årevis. Derfor sier de at mesterens arbeid er redd. Sunt syn og ryggrad er selvfølgelig nødvendig for at skreddersøm som luft skal tåle belastningen som skjer i en så vanskelig jobb.

Kan en skredder engasjere seg i privat praksis

Hvis en skredder formaliserer status som en gründer eller åpner et syfirma, vil kunnskapen og arbeidet hans være en privat sak. Å levere tjenester til befolkningen er en veldig lønnsom virksomhet. Skredderen kan ta imot klienter først hjemme, og deretter lage et verksted eller atelier. Så, etter å ha leid eller kjøpt et lite kontor, kan en mester i å sy pelsprodukter ta ordre og oppfylle dem for sine elskede kunder. Samtidig vil hans oppgave også være å skaffe seg nødvendige forbruksvarer: pels, tråd, syutstyr, skreddersøm, syutstyr. Dessuten vil gründeren måtte betale skatt, leie, verktøy, reklame og turene hans for materialer i tide. I nærvær av organisatoriske kvaliteter er selvfølgelig en skredder en helt suksessfull gründer.

Der de lærer skreddersøm mestring

Skreddersyrket kan ikke kalles sjeldent, og derfor kan du lære det grunnleggende om noe slikt på enhver industriteknisk skole eller yrkesskole. Men å tilegne seg de uerstattelige ferdighetene som er så nødvendige i arbeidet, er det bare mulig i praksis. Først deltar studenter på opplæringspraksis, deretter gjør de praksisplasser i produksjon, syr mye på egenhånd, og til slutt, når de allerede har kommet til sin første arbeidsplass. I dette yrket kan du i et år eller to perfekt mestre ferdigheten, hvis det er ekte fagfolk i nærheten. Hovedsaken er ikke å være redd for arbeid og ansvar, for ikke å utføre en eller to operasjoner, men å mestre dem så mye som mulig. Skreddersyrket krever kontinuerlig forbedring. Så for eksempel er det nødvendig å følge moten, forstå moderne teknologier for kutting og stoffbehandling, utveksle erfaringer og delta på seminarer, bestille moderne utstyr. Den beste skredderen følger de siste trendene. Og klienter merker dette og kommer til masteren igjen. Takknemlige kunder er den beste belønningen for en skredder.