karriere ledelse

Markedsfører. Ansvar og nødvendig kunnskap

Markedsfører. Ansvar og nødvendig kunnskap

Video: Markedsføring kap 9 og 10 2024, Kan

Video: Markedsføring kap 9 og 10 2024, Kan
Anonim

Jobbansvaret til en markedsfører avhenger av det aktuelle selskapet der han jobber. I det ene foretaket blir mer oppmerksomhet rettet mot markedsundersøkelser og konkurrenter, på den andre vektlegges reklame av høy kvalitet for massene av befolkningen, på den tredje - på utvikling og støtte av merkevaren som image av selskapet. Derfor er betingelsene og prinsippene for arbeidet i hver bedrift forskjellige. Generelt er markedsførerens ansvar å sikre den mest effektive driften av bedriften, øke salget gjennom markedsføringsbeslutninger og handlinger.

Dermed er markedsføreren spesialisten som er ansvarlig for merkevaregjenkjenning.

Selvfølgelig har store bedrifter hele markedsførings- og reklameavdelinger, som fungerer sammen med andre avdelinger.

Den positive siden av stillingen "markedsfører" er karrierevekst til markedsdirektør eller toppsjef i selskapet. Det er enkelt å endre omfanget av aktiviteten, siden en erfaren spesialist må forstå selskapet i alle sektorer.

Kunnskap om moderne kontorprogrammer, i det minste et godt teoretisk grunnlag for markedsføring, evnen til å strukturere og tydelig utvikle et reklamekonsept, drive markedsundersøkelse, kunnskap om det grunnleggende om psykologi, sosiologi, lovgivning, analytisk og kreativ tenkning, logikk, utmerket kommunikasjonsdata, emosjonell stabilitet, diplomati, kunnskap om ett fremmedspråk på høyt nivå er en ufullstendig liste over de kravene som en god markedsfører må oppfylle når du ansetter.

Markedsførernes ansvar kan variere betydelig avhengig av retningen og prioriteringene til et selskap. Dette kan være en studie av markedet for mulig markedsføring av produkter, og analyse av forbrukermarkedet, og prognoser stabiliteten i tilbud og etterspørsel, og gjennomføre reklamefirmaer, kampanjer og arrangementer, og dannelsen av et produktsortiment, og priser, og koordinering av arbeidet til deres underordnede (reklameagenter, tekstforfattere, designere) og mer.

Internett markedsfører

Oppgavene til en internettmarkedsfører er for det første reklame og markedsundersøkelser, merkevaregjenkjenning, salgssalg på nettet. En internettmarkedsfører er også engasjert i å tiltrekke flere besøkende til bedriften.

Hans ansvar inkluderer ikke bare mestring av det grunnleggende om klassisk markedsføring, men også teoretisk og praktisk kunnskap om nettverksteknologier og web-design, samt systematisering og markedsføringsanalyse av informasjon fra Internett, sammenstilling av reklametekst, slagord og bilder, opprettholdelse av en klientbase, konstant kommunikasjon og konsultasjon bedriftsnettbrukere.

Markedsanalytikeren er engasjert i analyse og strukturering av markedet, prognoser etterspørselen etter varer, vurdere potensiell markedsføring av et nytt produkt på markedet. En profesjonell markedsfører-analytiker må holde seg oppdatert og fange de minste endringene i salgsmarkedet, iverksette nødvendige tiltak for å forbedre produktet, navigere i et ustabilt marked.

På mange måter avhenger suksessen til et selskap av hvor profesjonell markedsføreren er. Oppgavene til en markedsanalytiker er som følger: markedsundersøkelser av konkurrenter, overvåking av det generelle salgsmarkedet, forskning av forbrukerkurven, utarbeidelse av reklamekampanjer, deltakelse i dannelsen av produktutvalget, etc.

En av de mest populære og, viktigst, høyt betalte yrker i det moderne samfunn er en handelsmarkedsfører. Ansvarsområder: opprettholde et kundegrunnlag, markedsanalyse, gjennomføre opplæringer for arbeidende ansatte, personlig kommunikasjon med store og faste kunder, studere alle deres ønsker og behov, trene salgsmedarbeidere.

I hvert selskap er det selvfølgelig mange andre funksjoner i arbeidet til en markedsfører, som blir diskutert separat i intervjuet og beskrevet i arbeidsavtalen.