sammendrag

Hvilke spørsmål stilles arbeidsgiveren til i intervjuet, og hvilke er det ikke? Hva er viktig å vite?

Hvilke spørsmål stilles arbeidsgiveren til i intervjuet, og hvilke er det ikke? Hva er viktig å vite?

Video: De beste jobbintervjutips | Hull i CV 2024, Juli

Video: De beste jobbintervjutips | Hull i CV 2024, Juli
Anonim

Hvis du er ute etter arbeid eller bestemmer deg for å endre det, bør du forberede deg på forhånd for et møte med en potensiell arbeidsgiver.

Det skal bemerkes at hoveddelen av folk som søker på en bestemt stilling er helt uvitende om hvilke spørsmål arbeidsgiveren blir stilt under intervjuet.

Først av alt, må du demonstrere for den fremtidige sjefen at du er interessert i den tilbudte ledige stillingen, og at du ønsker å jobbe i selskapet hans, derfor bør du ikke være "stille" på møtet med ham, men det er bedre å stille ham et par relevante spørsmål. Imidlertid bør du ikke anstrenge deg i et forsøk på å spørre noe relevant - sjefen selv vil presse deg i "riktig retning". Imidlertid, i henhold til din reaksjon på svarene hans, vil han evaluere ditt kompetansenivå og erfaring.

Så, hvilke spørsmål stilles arbeidsgiveren på intervjuet, og hvilke bør avholdes?

a) Kanskje, i hvilken aktivitetsområde selskapet driver? Det er bedre å ikke gjøre det. Før du går til et møte med arbeidsgiveren, bør du ha lest brosjyrer og annet materiale. Dette spørsmålet vil ikke være relevant.

b) Hvilke spørsmål stilles likevel til arbeidsgiveren i intervjuet? Man tigger for seg selv. Dette er lønnsbeløpet. Ved det første intervjuet er det imidlertid upassende å spørre om bonuser, bonuser og andre ekstra insentiver av vesentlig karakter, fordi du ikke vet nøyaktig om du vil bli godkjent for stillingen eller ikke. Det vil være riktig hvis du spør om hvilke fordeler du kan gi selskapet dersom du blir valgt som ansatt.

c) Hvilke spørsmål stilles arbeidsgiveren til i intervjuet ennå? Denne listen inkluderer selvfølgelig: "Har selskapet ditt andre ledige stillinger?" På en eller annen måte vil dette bli klart under intervjuet, så hvis dette spørsmålet forblir åpent, bør du spørre det om du har blitt gjort klar over at ditt kandidatur ikke passer for stillingen du opprinnelig søkte.

d) Det er også for tidlig å spørre om karrierevekst og når du vil bli forfremmet: det er ikke nødvendig å tvinge til begivenheter, først bevis at du er et verdifullt oppkjøp for selskapet som ansatt. Det er bedre å spørre om arbeidsplanen og tilgjengeligheten av fridager.

Spørsmål til arbeidsgiveren bør stilles i en trygg tone, men i en myk og riktig form.

e) Spør om når du kan begynne å jobbe og om det er mulig å begynne å jobbe direkte etter to uker. Svært ofte må en person, før han begynner i et annet selskap, bosette ting på det gamle stedet - dette tar selvfølgelig tid. Som regel går en ny leder i dette mot en ny ansatt. Et slikt spørsmål ville være ganske logisk.

Det er lett å forutsi de grunnleggende spørsmålene til arbeidsgiveren fra uerfarne og uaktsomme arbeidere. Vanligvis er de interessert i: "Når vil økningen i lønn?" og "Er det en pause for en røykpause?" Å snakke om penger kan føre sjefen til ideen om at den ansatte bare tenker på dem, og han vil tenke på virksomheten direkte i siste sving. Vel, alle vet om farene ved å røyke, og det faktum at en ansattes dårlige vane vil provosere en negativ reaksjon fra sjefen.