sammendrag

CV hva er det i sammenligning med CV.

Innholdsfortegnelse:

CV hva er det i sammenligning med CV.

Video: Hvordan skriver CV hvis du er mellom 16 og 18 år 2024, Juli

Video: Hvordan skriver CV hvis du er mellom 16 og 18 år 2024, Juli
Anonim

Når du leter etter arbeid, har du veldig ofte sett et krav om at du må oppgi en detaljert CV eller gjenoppta i elektronisk form. Jeg lurer på hva en CV er og hvordan den skiller seg fra en CV , hva er forskjellen mellom dem?

Forskjell

Tenk på hva forklarende ordbøker forteller oss om disse begrepene. Fortsett eller CV? Så en CV er en veldig romslig, kort ide om noe viktig fra livet ditt. Og CV - hva er det?

Curriculum vitae er som ordboken sier, en historie om arbeid, studiested og andre livsdata som er viktige når du leter etter arbeid. Med andre ord, en CV bør skrives for å snakke om arbeid, om utdannelse, arbeidserfaring, ferdigheter og evner. Men CVer er skrevet for å fortelle om hvert arbeidssted, om hver spesialitet som er anskaffet under studier ved forskjellige universiteter.

Mange forstår slett ikke hva de krever av et testemne når de tilbyr å sende en CV eller CV. Utdanning bør bli fortalt når du blir bedt om å gi en CV. Så kan du fortsette med å beskrive arbeidsopplevelsen der du ganske enkelt kan liste opp alle stedene der du måtte jobbe, fra eksamen fra skolen og frem til i dag. I denne delen er det en teknisk beskrivelse av biografiske data, datoen for arbeidsstart, datoen for avreise eller flytting til et nytt sted. Men når de skriver en CV (ikke et eksempel på en CV), er det ikke nødvendig å snakke om hvert arbeidssted der du har måttet jobbe siden utdannelsen.

Volum

Fortsett blir ønsket velkommen når de understreker og fremhever i fet tekst eller skrifttype prestasjonene på forskjellige arbeidsplasser, snakker om suksessene deres i forskjellige stillinger. Og i CV, er det også velkommen? Nei, verken utheving eller markering er velkomment, men det viktigste når man sammenstiller en CV er å bruke personlige pronomen fra den første personen når det er overføringer av forskjellige plikter.

Når man utarbeider en CV, skal man ikke nevne sivilstand, nasjonalitet eller andre personopplysninger. Både i CVen og i forberedelsene til CVen, bør seksjonen om hobbyer og hobbyer være tett knyttet til det arbeidsstedet som disse dokumentene er skrevet for. For å jobbe som salgsagent spiller det ingen rolle om du spiller fotball eller hockey. I CV er det vanlig å beskrive de profesjonelle egenskapene dine i henhold til karrieren i din karriere, og i en CV kan du starte med en beskrivelse av dine beste egenskaper, og deretter oppleve å jobbe i forskjellige stillinger. I CVen er det nødvendig å beskrive ikke bare arbeidstiden og varigheten, men å liste opp prestasjonene dine, resultatene fra aktivitetene dine. Og etter det kan du spesifisere data som datakunnskaper, språkkunnskap og utdanning. I motsetning til CV, vil CVen din passe på 1 eller 2 A4 sider. Det er ikke nødvendig å fortelle mye i CVen. Men CV - hva er det? Det kan strekkes til alle 3-4 sider - det kommer an på varigheten av arbeidet ditt. Når du leser en profesjonell CV, kan du umiddelbart gjøre en vurdering av emnet og ta en beslutning om å godta en jobb eller nekte opptak. Men med CV vil det ikke fungere.

Sammendrag Øyeblikk

En riktig skrevet CV vil være en av de viktigste grunnene til at de kan ansettes. Når du skriver den, må du ta hensyn til oppgaven - å få leseren som ønsker å akseptere deg inn i tjenesten. Det er ingen spesielle standarder når du skriver en CV. Men det er noen viktige punkter som alle prøver å forholde seg til:

  1. Vurder oppgaven du står overfor når du skriver en CV.
  2. Bruk markedsføring på riktig måte når du skriver CV.
  3. Gjør en CV for ikke å bli ansatt umiddelbart, men for å få en avtale med deg til et intervju.
  4. Forstå forskjellen mellom en CV og en roman eller en historie; alt skal beskrives kortfattet og tydelig.
  5. Bruk klart språk for å beskrive prestasjoner og beskrivelser av karrieren din; ikke skriv om fakta vagt.
  6. Gjør begynnelsen på en CV veldig effektiv.
  7. Skriv en positiv tekst.
  8. Gjenta aldri.
  9. Del kunnskap og erfaring gjennom et CV.

Formålet med sammendraget

Et godt CV er et dokument som beskriver formålet ditt. Det du strever etter, drømmene dine. Det er nødvendig å direkte beskrive dine ambisjoner i ønsket innlegg. Et viktig formål med CVen bør være å indikere motivene og årsakene til å søke en ny jobb. Alt dette må forskrives nøye, fordi slike spørsmål vil bli stilt til deg på det første møtet med arbeidsgiveren. En profesjonell CV bør gjenspeile de beste egenskapene dine, indikere hvordan du kan hjelpe selskapet i din nåværende stilling, hvilke fordeler selskapet får ved å ansette deg.

CV

Hva er CV og hvordan skriver du det?

Når du skriver en CV, trenger du sunn fornuft først. Ingen standarder eller utvalg vil bidra til å skrive en god CV. Du trenger ikke ta hensyn til volumet på dette dokumentet. Det har ikke noe å si hvor mange sider med tekst en CV tar, det viktigste er å beskrive alt om deg selv i forhold til stillingen du ønsker å motta. Det er ikke nødvendig å begrense seg til den tekniske oppregningen av hvor de jobbet, men å indikere hvem de jobbet, hva de gjorde, hvilke suksesser de oppnådde i sin stilling. Men samtidig bør du alltid prøve å skrive konsist, litterære opuser er ikke velkomne. Hvis du roser deg selv, så klart, uten videre. Du skal bare beskrive de hobbyene som er relatert til stillingen du ønsker å innta. Ikke i noe tilfelle skal det være tillatt med usannhet i teksten. For eksempel sier du at du har en ide om C1-programmet, og når du stiller et spørsmål under et intervju om evnen til å jobbe i dette regnskapsprogrammet, sier du at du knapt vet hvordan. Dette vil sette all annen informasjon om deg selv som du oppgir i CV, i fare.

Tips om CV-skriving

CV - hva er det, og hvilke råd kan vi gi? Når du skriver, må du huske hvilke krav som stilles til stillingen du søker. Før du skriver, bør du alltid studere godt alt som kreves av de som ønsker å få en jobb.

Den skrevne teksten skal være tydelig strukturert i avsnitt, viktige steder fremhevet, om nødvendig skal det være avsnitt og ledd. Du trenger ikke å skrive med samme skrift. Skriv informasjon om deg selv som en reklametekst om et produkt du vil selge lønnsomt. Men prøv samtidig å være nøyaktig når du beskriver de positive egenskapene dine. Legg vekt på dine prestasjoner og ferdigheter som vil hjelpe deg når du jobber i den foreslåtte stillingen. CV-skrivingsformen skal ikke være veldig litterær, selvbeskrivelsen og ros skal være kortfattet og edruelig. Det er nødvendig å forklare styrkene dine strukturelt, for å snakke om det du gjorde før som hjalp ditt tidligere firma med å oppnå gode resultater. For å bekrefte sannheten om fakta som er beskrevet om deg selv, prøv å henvise til bestemte personer som kan bekrefte dem. Før du sender inn CVen din, kan du prøve å kontrollere teksten og designen riktig. Sjekk hvordan du leser biografien din fungerer med kjære. Med riktig CV vil du alltid lykkes med å finne en ny jobb.