karriere ledelse

Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold

Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold

Video: Innvandrerkvinner og arbeidsliv - LDOs Årskonferanse 2019 Del 3 2024, Kan

Video: Innvandrerkvinner og arbeidsliv - LDOs Årskonferanse 2019 Del 3 2024, Kan
Anonim

Ordene "arbeid i det fjerne nord" ser ut til å være hardt arbeid på rotasjonsbasis, vekk fra deres hjemlige steder og familie. Dette er forbundet med gruver, og oppveies av at alle får høy lønn. I forhold til arbeidsledighet og krise er det siste et sentralt punkt.

Det er stereotyper: bare menn vil være i stand til å jobbe i Nord-Nord, siden kvinner ikke er så hardføre mot tøffe klimaforhold. Men dette er ikke slik. Faktisk er arbeid i nord etterspurt for kvinner. De blir tilbudt ledige stillinger som kokk, assistentkokk, oppvaskmaskin. De finner vellykket arbeid i serveringssteder, på hotell, handel og underholdning, på lager. Kvinner jobber som kommandanter, tjenestepiker, lagermenn, lagerarbeidere.

Arbeid i nord (for kvinner, ledige stillinger kan også finnes i høyere betalte jobber hvis du har erfaring) tilbys hovedsakelig innen bygg-, olje- og gassindustrien.

Til tross for at arbeid og liv i et slikt klima er en test som ikke alle kan stå, tar mange fremdeles en slik beslutning og leter etter arbeid i denne regionen. Det er arbeid for kvinner i nord, men antallet jobbtilbud er begrenset. De fleste arbeidsgivere tilbyr en skiftmetode. Men det må forstås at arbeidet med en slik tidsplan og de tøffe klimaforholdene ikke har den beste effekten på kvinners helse, særlig forverrer det psykisk.

Arbeid i nord for kvinner innebærer tilstedeværelse av ikke bare en passende spesialitet, men også god helse. Skiftemetoden aksepterer personer som ikke har helsekontraindikasjoner for å utføre arbeidstakerarbeid under forhold med trykkfall, høy luftfuktighet, lave temperaturer og et lite antall lysdager per år.

Selvfølgelig er arbeid i nord for kvinner ikke så høyt betalt som menn, men lønningene deres er en størrelsesorden høyere enn i midtbanen. Dette skyldes kompensasjoner og statlige fordeler. Samvittighetsfulle arbeidsgivere oppfyller alle krav som gjelder dem på lovgivningsnivå. Kvinner, i følge art. 320 av den russiske føderasjonens arbeidskode, som jobber under de tøffe forholdene i nord, kan ikke jobbe mer enn 36 timer i uken. Men samtidig skal lønningene være på det nivået som med en hel arbeidsuke. Hvis en kvinne jobber mer enn denne normen, vil implementeringen av slikt arbeid anses som overtid og bør betales i henhold til gjeldende lovgivning. Dette vilkåret må spesifiseres i arbeidsavtalen. I nærvær av barn under 16 år får mor en ekstra ubetalt fridag en gang i måneden. Ubrukte ekstra dager kompenseres ikke senere. Kvinner som har små barn kan ikke avskjediges mens de nedbemanner.

Lovgivningsarbeid for kvinner i nord har begrensninger. Dette er fastsatt i den russiske føderasjonens arbeidskode. I nord har kvinner ikke rett til å jobbe:

- under 18 år;

- å ha medisinske kontraindikasjoner for helsen;

- gravid;

- å oppdra et barn opp til 3 år.

Noen arbeidsgivere tilbyr ledige stillinger til familier. Familier får bolig på bekostning av organisasjonen, ekstra honning. forsikring, full sosial. pakke.